PELAJARI BAGAIMANA MENABUNG RM200 SETIAP BULAN BOLEH JADIKAN ANDA JUTAWAN Fakta Pelaburan & Simpanan: Tahukah Anda dengan Bagaimana Memaksimumkan SImpanan anda ?? INGIN MEMOHON PEMBIAYAAN ASB CIMB / CIMB ASB LOAN?? ASB LOAN CIMB SERENDAH RM53 SEBULAN Bank/Financial Institution - CIMB Dapatkan Simpanan ASB RM10,000 dengan Caruman bulanan serendah RM53 / Sebulan dan Komitmen bayaran min..

Ada keluarkan sikit pun sebab nak top-up downpayment umah kedai 4 tingkat kat Setia Alam... OD Asb + Loan ASB membantu menjana income dgn cara yg paling selamat setakat ni dibantu pulak dgn langkah BNM yg masih mengekalkan kadar OPR.

3- Masukkan lebihan ke ASW and now dalam usaha nak tambah cash di Tabung Haji. Dgn kaedah forced savings LASB, memaksa kita menabung, melindungi dan berdisiplin menguruskan aliran tunai setiap bulan.

4- Ada few techniques lagi yang sedang dijalankan dan sedang dikaji utk tambahkan column assets. Secara ringkasnya, OD-ASB nie, kena ada ilmu nak buat...bukan main belasah je..yang merempit....memang bagus atas kertas, tapi kalau salah perkiraan, boleh menyebabkan simpanan ASB kita yang kita pledge utk OD terpaksa dicairkan (liquidate) sebab tak boleh nak maintain OD account. Sesuai untuk perancangan kewangan keluarga, persaraan dan pendidikan anak2 serta meningkatkan pengumpulan harta.

Kena fahamkan peranan OD sebelum kita mulakan financial tools nie... Setelah platform ASB kita memberi ROI agak konsisten dan dana tunai kecemasan yg mencukupi bersamaan 6 bulan gaji; kita boleh kreatif utk hybrid dgn pelbagai portfolio pelaburan yg lebih berisiko seperti IPO, Saham Bursa, Saham Amanah, Property, Emas dll.

Kita perlu betul2 faham dgn sesuatu produk dari segi Risiko & ROI.

Kegagalan memahami pengurusan kewangan secara menyeluruh dan kurang pengetahuan kewangan peribadi akan menjejaskan usaha mencapai matlamat kewangan.Ramai yang telah terkena dengan program sebegini kerana terlalu ghairah akan keuntungan yang bakal diterima. kalau dia x fhm jgk kena buat private coaching la kita bertiga..Apabila nafsu sudah menguasai diri membuatkan mereka terlepas pandang terhadap beberapa perkara penting sebelum melabur. kalau dia x fhm jgk kena buat private coaching la kita bertiga..kalau la dia disiplin sikit.. blum depan mata bro..macam org rumah den...hari2 dok bertanya.nak beli rumah dkat dia lagi... hehe Ramai yang nak belajar, tapi ramai jugak bila dah belajar, tak amal, atau ada jugak yang belajar.....patutnya buat lain, dia buat lain, and ada yang tak sabar dan tak dengar nasihat...yang loan ASB jadi Bad Debt. OD Asb + Loan ASB membantu menjana income dgn cara yg paling selamat setakat ni dibantu pulak dgn langkah BNM yg masih mengekalkan kadar OPR.Pelaburan memang sesuatu yang bagus dan menguntungkan tetapi zaman sekarang ini terlalu banyak program yang tidak masuk akal.Ramai yang telah terkena dengan program sebegini kerana terlalu ghairah akan keuntungan yang bakal diterima.Apabila nafsu sudah menguasai diri membuatkan mereka terlepas pandang terhadap beberapa perkara penting sebelum melabur.